Counseling Anders met Paard en Pony

De weg naar rust en geluk

Over Ons.

Mijn naam is Wilma Pouw, een bevlogen ontwikkelingspsychologe en counselor die altijd klaar staat voor cliënten. Van jongs af aan ben ik begaan met mensen en dieren. Als kind merkte ik al dat ik energieën en gevoelens van anderen kon aanvoelen. Bovendien trokken paarden mijn aandacht vanwege hun sensitiviteit.

 

Door mijn intensieve samenwerking met paarden werd ik mij steeds meer bewust van de prachtige wisselwerking die kan plaatsvinden tussen paarden en mensen. Het werd mij duidelijk dat paarden sensitief, subtiel en geduldig zijn. Bovendien zijn paarden de ideale begeleiders bij het oplossen van emotionele blokkades. Om dit gevoel een concrete invulling te kunnen geven, ben ik de studies Counseling, Ontwikkelingspsychologie, Klinische Psychologie en Iriscopie gaan doen. Bovendien heb ik reiki- en meditatielessen gevolgd.

 

Toen ik daadwerkelijk zag dat paarden heilzaam kunnen werken in het contact met mensen, ben ik mij steeds meer gaan ontwikkelen in de richting van het psychologische werken met paarden. Dit valt samen in mijn praktijk ‘Anders met Paard en Pony’. Mijn paarden helpen mij nu bij het geven van therapieën. Deze therapieën blijken een effectieve en heilzame ondersteuning bij het verwerken van emotionele blokkades voor zowel volwassenen als kinderen.

 

Wat kunnen de paarden?

De therapie start altijd met inleidende gesprekken en samen proberen we op zoek te gaan naar onderliggende blokkades. Echter, gevoelens zijn soms niet onder woorden te brengen. In dat geval kunnen we gelukkig de paarden laten spreken. Paarden kunnen werken als therapeut, omdat zij menselijk gedrag spiegelen. Door op dieper (ziels)niveau te gaan, brengen de paarden je bij je ware ik. Je dieperliggende gevoelens komen dan boven, waardoor we gericht kunnen gaan werken aan een oplossing.